zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKnappe en verdiende zege Voorschoten'97, geen koppositie voor Forum Sport

Knappe en verdiende zege Voorschoten’97, geen koppositie voor Forum Sport

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Voorschoten’97 won op sportpark Adegeest met de kleinst mogelijke score van virtueel koploper Forum Sport. Nasim el Khiraoui kopte zijn ploeg, uit een hoekschop, met de enige treffer van de wedstrijd naar de winst. Het betekende de derde zege op rij voor de ploeg van trainer Jeffrey Frijters. Nog niet zo lang geleden waren er zeker sportieve zorgen, omdat de Voorschotenaren in de gevarenzone waren beland. Met de negen punten uit de laatste drie duels is de ploeg koploper in de tweede periode, waarmede de weg omhoog is ingezet en er voorzichtig over een prijs wordt gesproken.

Forum Sport was in de openingsfase van het zeker niet grootse duel de wat beter voetballende ploeg. Doelman Stephan van der Niet had echter weinig moeite om de bal na een kans van de bezoekers te keren. De Voorburgers, met de minste verliespunten van de eerste klasse C, konden het gehele duel aanvallend geen vuist maken op een enkele speldenprik na. Met een formidabele vrije trap van de gasten in de slotfase, en met de even formidabele redding van doelman Van der Niet werd de gelijkmaker voorkomen toen de stand al lang 1-0 was. Het waren de twee enige schoten tussen de palen van de Voorburgers gedurende de wedstrijd.

Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden voor de recent overleden Mart van Zutphen, een clubicoon bij Voorschoten’97.

Na een wat aarzelend begin kreeg de thuisploeg steeds meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in de eerste kans van Thom Wijnalda op de openingstreffer. Hij raakte, na een strakke voorzet van Mohamed Maatoug, het leer echter niet vol. Vervolgens was het Maatoug zelf die zijn hard ingeschoten bal gestopt zag worden door de doelman van Forum Sport. Direct na de doelwisseling had spelbepaler Jim van der Krogt de kans op een 1-0 voorsprong. De deklat stond zijn treffer in de weg.

De Voorschotenaren waren beter hetgeen resulteerde in de uiteindelijke treffer van Khiraoui die als kleinste van het hele gezelschap de hoekschop raak kopte: 1-0. De gastheren kregen nog kansen via Wijnalda en Marvy Zijl om de wedstrijd tegen de tandeloze tegenstander definitief te beslissen. De tweede treffer bleef uit, maar de ontlading was groot bij de ploeg van trainer Frijters. De weg omhoog is ingeslagen in de spannende regionale eerste klasse, waarin veel ploegen mee lijken te doen in de stoelendans voor de titel.

Wijnalda complimenteerde na afloop vooral de verdediging van zijn ploeg: ,,We gaven weinig tot niets weg tegen Forum Sport, dat aanvallend pover voor de dag kwam. Het was in de eerste helft slordig van beide kanten. De kansen lagen vooral in de omschakeling. Vooral in de tweede deel van de ontmoeting ging het een stuk beter bij ons. De druk stond er op. We moesten winnen om in eerste instantie weg te komen van de onderkant van de ranglijst.”

Volgende week reist Voorschoten’97 naar Den Haag om de handschoen op te nemen tegen TAC’90 dat met drie punten minder en een wedstrijd meer in de gevarenzone zit. Voor Voorschoten’97 de kans om verder afstand te nemen en de goede reeks te continueren.

Voorschoten’97-Forum Sport 1-0 (0-0). 58. Khiraoui 1-0.

Basisopstelling Voorschoten’97:  Van der Niet, Reinders, Van der Voorst, Zijl, Van der Wilden, Maatoug (Mootje), Van der Krogt, Boersma, Maatoug (Tougie),  Wijnalda, Khiraoui.

 

 

Wim Mugge
Wim Mugge
Verslaggeving sinds 2012. Ex-trainer LSVV'70. Loopt al eeuwigheid me in het amateurvoetbal, kent veel mensen, praatgraag, wim@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read