zondag, april 28, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseMartijn Hogenboom gevierde man bij Voorschoten'97

Martijn Hogenboom gevierde man bij Voorschoten’97

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Voor de derde keer achtereen bleef Voorschoten’97 ongeslagen. Sterker nog; de ploeg van Jeffrey Frijters won in en van Honselersdijk (0-1) en deed daardoor andermaal goede zaken op de ranglijst. Beetje bij beetje winnen de groengelen aan terrein en de middenmoot lonkt. Tegelijkertijd moet gesteld worden dat de huidige positie en zelfs die in de middengroep broos is gezien de onderlinge verschillen. Martijn Hogenboom werd de matchwinnaar op sportpark De Strijphorst en uitgerekend de centrale verdediger stond in de planning om aan de tand gevoeld te worden over de gewonnen wedstrijd.

,,Dat komt mooi uit dan want ik scoor niet heel vaak. Ik kan ook niet stellen dat het een beauty was, maar voor de winst wel van essentieel belang. Het is ook alweer even geleden dat we de nul konden houden dus in meerdere opzichten was dit een prettige middag voor ons.”

Eenvoudig kwam de zege niet tot stand, maar de sterkhouder was wel van mening dat de winnaar terecht was. ,,Het was een zwaar veld en voor de rust kozen we ervoor om met windje tegen te spelen. De wind was best wel aanwezig en daar hadden de ploegen ook wel last van. We staken veel energie in deze pot, zonder dat het allemaal even mooi was. Maar gezien de ranglijst is dat ook geen noodzaak en we hadden onze zaakjes best goed voor elkaar. Na de rust kregen we de overhand. Ik hoorde dat zij wel wat spelers misten, maar gedurende een seizoen krijg je daar allemaal mee te maken. Hun spits, Tom van Veen, deed wel mee en dat is en blijft een handenbinder. Op zich deden we het prima, maar hij krijgt altijd zijn momentjes. Daar is het spel van Honselersdijk ook grotendeels op gebaseerd.”

Hogenboom was succesvol bij een hoekschop. ,,Ik kon de bal met mijn grootste teen verlengen en zo viel die binnen. Het was de bedoeling dat ik mee ging bij hoekschoppen om zo een verdediger te blocken zodat Thom Wijnalda in scoringspositie zou komen. Nu stond ik zelf een keer aan het eindstation en voor een verdediger is dat altijd leuk natuurlijk.”

Voorschoten’97 verzuimde wel om het karwei definitief af te maken. ,,Jim van der Krogt had een keer pech met een inzet op de lat en Nassim el Khiraoui stuitte onder meer op hun keeper, die wel meer reddingen nodig had. Uiteindelijk hebben we weinig weggegeven en het meest essentieel was natuurlijk om dan die pot over de meet te trekken. We sluiten nu meer aan en kunnen hopelijk snel boven de streep gaan komen. Voorschoten’97 heeft wel vaker een betere tweede seizoenshelft en daar gaan we ook vol voor. Volgende week wacht al weer een interessante ontmoeting met LFC. Daar gingen we er met 4-2 vanaf en we hebben derhalve wat recht te zetten. Het is duidelijk dat er nog steeds geen peil op te trekken valt hoe deze competitie zal verlopen. Geen ploeg steekt er bovenuit. En onderin roeren ploegen zich ook. Daarom smaakte deze uitzege des te lekkerder.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Boersma, Hogenboom, Zijl, Reinders, Van der Wilden, El Khiraoui, M. (Mootje) Maatoug, Van der Krogt, M. (Tougie) Maatoug, Wijnalda.

Foto’s: Koos Ophorst & Aad van der Knaap (Haaglandenvoetbal), waarvoor grote dank!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read