HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSterk Voorschoten’97 verslaat Wateringse VELO

Sterk Voorschoten’97 verslaat Wateringse VELO

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Vorige weekend speelde Voorschoten’97 verdienstelijk gelijk tegen het sterke RKDEO (2-2). Een resultaat dat er mocht zijn en waar de broodnodige moed uitgeput kon worden. De ploeg van trainer Jeffrey Frijters heeft elk punt keihard nodig om zich richting het linkerrijtje te spelen. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen directe concurrent VELO op het programma. De groen-gelen speelden een sterke wedstrijd en wonnen terecht”,  aldus aanvallende middenvelder Nassim El Khiraoui. Het werd 1-2.

El Khiraoui over de winstpartij: ,,Wat een opluchting, deze overwinning was echt keihard nodig. We waren gedurende de hele wedstrijd heer en meester. Eigenlijk hadden we de eerste helft al afstand moeten nemen van onze opponent. Kansen te over om de openingstreffer te maken, maar je scoort alleen als er scherpte is in de afronding. Die was er voor rust simpelweg nog niet en zo bleef het dus 0-0. Toen we richting de kleedkamer liepen voor de theepauze zeiden we al tegen elkaar dat dat we onszelf moesten belonen.”

De enthousiaste jongeling vervolgt: ,,We kwamen ongewijzigd en vol zelfvertrouwen uit de kleedkamer. Na pakweg een kwartier spelen openden wij de score. Na een goed actie van Loyd van der Wilden, die overigens de hele middag gevaarlijk was, kon de geheel vrijstaande Mo Maatoug (Tougie) binnenwerken. Lang duurde deze voorsprong echter niet, want een minuut erna lag de bal er bij ons in. Een schot van net buiten de zestien werd nog gered door onze keeper Stephan van der Niet, maar de afvallende bal werd door hun spits binnen geprikt. Als team bleven we geloof houden in een goede afloop en creëerden we genoeg kansen om wederom op voorsprong te komen. Een minuut of tien voor tijd werd het harde werken beloond. Na een goede indraaiende corner van Miguel Boersma kwam de bal uit de kluts voor de voeten, van wie anders, dan Thom Wijnalda. Met een fraaie schuiver in de hoek werkte hij binnen. VELO probeerde er een slotoffensief uit te persen, zonder echt gevaarlijk te worden. In defensief opzicht stond het goed en compact, dat mag zeker benoemd worden. Zonder noemenswaardige problemen trokken we de overwinning over de streep.”

De middenvelder tot besluit: ,,Eigenlijk iedereen heeft een voldoende gehaald, ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat het een terechte overwinning is. Nu is het een kwestie van de rust bewaren en wedstrijd voor wedstrijd de weg omhoog gaan vinden. Aan kwaliteit ontbreekt het bij ons zeker niet.”

De Voorschotenaren komen pas begin maart weer in actie, in een uitwedstrijd tegen het sterke Honselersdijk. Een ploeg waarvan aan het begin van de competitie nog roemloos werd verloren op eigen bodem (0-3). Wellicht kan de weg omhoog verder ingezet worden door de manschappen van Frijters.

Foto’s: met dank aan Alex Pronk, Haaglandenvoetbal.nl