HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 herpakt zich met gelijkspel tegen koploper RKDEO

Voorschoten’97 herpakt zich met gelijkspel tegen koploper RKDEO

-

Eerste klasse C (zaterdag) – Voorschoten’97 ontving afgelopen zaterdag op Adegeest lijstaanvoerder RKDEO. De thuisploeg had na de late nederlaag van vorige week bij hekkensluiter Nootdorp wat recht te zetten. In die opzet slaagden de geel-groenen voor een deel, want Voorschoten’97 hield een punt over aan het treffen met de bezoekers. Een gelijkspel tegen de koploper is natuurlijk geen resultaat om je voor te schamen, maar desondanks zal de formatie van Jeffrey Frijters gemengde gevoelens hebben overgehouden over het behaalde winstpunt. Nasim El Khiraoui kreeg, na knap voorbereidend werk van Loyd van der Wilden, een grote kans op de 3-2, maar de doorgaans balvaardige middenvelder mikte hoog over het doel van RKDEO-doelman Huub Koning (2-2).

Na nauwelijks twee minuten spelen was er al direct een grote kans voor de bezoekers. Na onnodig balverlies op het Voorschotense middenveld kreeg RKDEO-spits Olaf Kramer een dot van kans, maar Voorschoten-doelman Stephan van der Niet redde bekwaam. Dezelfde aanvaller kreeg na tien minuten spelen een nieuw kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal ging ditmaal naast het doel van Van der Niet. Aan de andere kant kreeg Thom Wijnalda een goede mogelijkheid, maar de spits zag zijn inzet door de benen van Koning worden gekeerd.

Na ruim een half uur spelen waren het toch de bezoekers die de bedienaar van het scorebord in actie lieten komen. Na een ouderwetse scrimmage voor het doel van Voorschoten’97 was het uiteindelijk Sven van Noppen die het laatste tikje gaf. Nadat Van Noppen, na een goede actie van Kramer, had verzuimd om zijn ploeg op 0-2 te zetten, was het bij de daaropvolgende aanval van de thuisploeg wel raak. Na een klutsbal belandde de bal voor de voeten van Wijnalda, die alleen op Koning kon afstormen. Dit soort klusjes zijn nog steeds aan de geroutineerde spits besteed, die met een geplaatst schot de RKDEO-doelman kansloos liet (1-1).

Vlak voor rust kwam de thuisploeg aan de leiding. De aan de rechterkant doorgebroken Mo ‘Tougie’ Maatoug leverde een piekfijne voorzet af op Wijnalda, die de bal, via de onderkant van de lat, kiezelhard tegen de touwen kopte (2-1). Na rust was de stand echter alweer razendsnel in balans. Kramer profiteerde van een onoplettendheid in de Voorschotense defensie en liet Van der Niet met een droog schot kansloos (2-2). Hierna ontspon zich een tweede helft, die alle kanten op kon gaan. De thuisploeg probeerde al combinerend tot kansen te komen, terwijl de bezoekers gokten op counters via de gevaarlijke Van Noppen en Kramer. Behoudens de grote kans voor El Khiraoui kwamen beide doelwachters niet meer echt in de problemen, waardoor al met al de 2-2 een logische einduitslag was.

Voorschoten’97-speler Martijn Hoogenboom stond kort na afloop van de wedstrijd stevig uit te hijgen naast de kleedkamers. De verdediger sprak dan ook van een ‘zwaar potje’. Hoogenboom: ,,Het tempo in de wedstrijd lag al direct hoog, met wat kansen voor RKDEO in de beginfase. Alles bij elkaar kan ik wel leven met een punt. Drie punten zou lekker zijn geweest, maar aan de andere kant wil je ook niet in de laatste minuut opnieuw de deksel op de neus krijgen. Normaal gesproken gooien we in dit soort wedstrijden alle schroom van ons af en nemen we volop risico om ten koste van alles toch nog te winnen, maar in deze fase moeten we soms ook een punt koesteren’’, aldus Hoogenboom tot besluit.

Voorschoten’97 – RKDEO 2-2 (2-1) 30. Van Noppen 0-1, 38. Wijnalda 1-1, 44. Wijnalda 2-1, 46. Kramer 2-2.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Hoogenboom, Zijl, Reinders, Maatoug, El Khiraoui, Van der Krogt, Boersma (80.Werk), Wijnalda, Maatoug (69. Smith), Van der Wilden.

Foto bank Voorschoten’97: Sander de Hollander, Haaglandenvoetbal.nl (waarvoor dank)