HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97 schiet weinig op met gelijkspel bij TAC’90

Voorschoten’97 schiet weinig op met gelijkspel bij TAC’90

-

Eerste klasse C (zaterdag)- Voorschoten ’97 had gisteren de kans om afstand te nemen van de directe concurrentie onderin. Het speelde bij TAC’90 uit Den Haag met 1-1 gelijk. Voorschoten’97 staat nu in de reguliere stand op de negende plaats met 22 punten. VELO passeerde de ploeg van Jeffrey Frijters.

De beginfase van de eerste helft was veelbelovend. Nassim El Khiraoui (V’97) en Soeredj Angroelal (TAC’90) kregen kansen om de score te openen. Rond het kwartier scoorde Mohammed Maatoug (Tougie) de 0-1 voor de gasten. Twee minuten later kreeg Mo El Osrouti de opgelegde kans op de gelijkmaker, maar hij schoot tegen de keeper aan. Beide ploegen werden vervolgens niet echt gevaarlijk. Pas tien minuten voor rust werd het weer levendig. Thom Wijnalda’s kans ging over het doel. Daarna volgden er twee kansen voor de thuisploeg. Een kopbal van Haafid Laari ging net naast en een inzet van Rensy Barradas werd na goed voorbereidend door El Osrouti gepareerd door V’97-doelman Stephan van der Niet.

De thuisploeg begon vervolgens gedreven aan de tweede helft. De wil om er een echte wedstrijd van te maken was er wel. De eerste kansen waren er namens TAC via weer El Osrouti en Randall Labordus. Mootje Maatoug kreeg aan de overzijde een uitgelezen kans. Een minuut later wees de scheidsrechter naar de stip. Er werd een overtreding gemaakt in het strafschopgebied van de de gasten. Barradas schoot de bal feilloos binnen. Maatoug dacht later in de wedstrijd de 1-2 te scoren, maar werd afgefloten voor buitenspel. In de laatste tien minuten kwam er weer leven in de wedstrijd. Er ontstond een opstootje tussen beide partijen, wat goed werd afgehandeld door de scheidsrechter.

In de 87ste minuut kreeg Wijnalda de kans om de winnende namens V’97 te maken: na een uittrap van doelman Van der Niet kreeg Wijnalda de bal op z’n schoen maar een prachtige redding van keeper volgde. Ook Osrouti kreeg nog maar weer eens een kans, maar het bleef bij de twee treffers.

Aanvoerder Wijnalda na afloop van de wedstrijd: „TAC’90 begon vrij fel aan de wedstrijd, wat we ook hadden verwacht. Wij begonnen wat rommelig. We kwamen terecht op voorsprong. De 0-1 van Maatoug, uit een voorzet van Lloyd van der Wilden, werd goed binnengeschoten. Daardoor zaten we lekker in de wedstrijd. We blijven mee doen in de strijd om de periodetitel. We zijn alweer een tijdje ongeslagen en willen dat zo lang mogelijk vasthouden.”

De teleurgestelde Mo El Osrouti stond na afloop van dit duel LAV ook te woord: „Ik denk dat we in de eindfase de betere ploeg waren, maar het afwerken liep vandaag niet.” In de eerste helft liep El Osrouti een blessure op aan zijn lies. „Ik werkte hard voor het team en was kapot. De 1-1 uitslag is terecht.” TAC’90 blijft in degradatiegevaar maar de verschillen in deze competitie zijn klein, El Osrouti denkt nog dat het goed zal komen: „Ik denk dat we hard moeten blijven werken en dat het er dan wel overwinningen worden geboekt.”

TAC’90-Spoting- Voorschoten’97 1-1 (0-1).

Scoreverloop: 15. Maatoug 0-1, 65. Barradas 1-1.

Basisspelers TAC’90: Van Wijk, Da Luz, Laari, Angoelal, Ascencao, Smit, El Osrouti, De Looff, Labordus, Valerius, Barradas.

Basisspelers V’97: Van der Niet, Reinders, M.Maatoug (Mootje), Wijnalda, Van der Krogt, Boersma, Van der Zijl, Van der Voorst, M.Maatoug (Tougie), Van der Wilden, El Khiraoui.

Auteur: Shravan Dielbandhoesing