zondag, mei 5, 2024
HomeTweede klasseEMM'21EMM’21 niet goed en niet slecht, maar drie punten voor SVC’08 (plus...

EMM’21 niet goed en niet slecht, maar drie punten voor SVC’08 (plus samenvatting)

-

Tweede klasse C (zaterdag) – ,,We begonnen uit tegen SVC’08 veel aan de bal met ons bekende spelletje. Maar zij  hanteerden vaak de lange bal naar hun grote en goede spits. Zij scoorden zo twee keer voor rust en in de tweede helft liep het wel wat beter bij ons, maar het leverde geen echt grote kansen, dus ook geen doelpunten, op. En zo werd de ruststand ook de eindstand. Een 2-0 nederlaag na twee keer eerder gewonnen te hebben met ook niet zulk best spel”, aldus EMM’21-aanvaller Zico Vermeer.

Twee ploegen die elkaar op de ranglijst in deze tweede klasse C niet veel ontliepen. SVC’08 nam een tiende plek in met zeven uit zeven. En EMM’21 van trainer Jan de Koning noteerde een zesde plek met tien uit zeven. Benieuwd of de rood-zwarten op het Oostersportpark in Wassenaar de opwaartse lijn van de laatste twee zeges konden doortrekken. Het was in ieder geval een tegenstander met Haagse roots want ze kwamen vorig seizoen in die Haagse tweede klasse uit en wonnen zelfs ook nog een periodetitel. Kijkende naar de schotloosheid van de aanvallers van het Nederlandse Elftal zaterdagavond tegen Ierland, hadden ze vroeger ‘in het Haagse’ ene Bram Appel lopen bij Archipel, één van de voorgangers van deze fusieclub uit 2008. Twaalf interlands (1948 – 1957) en tien keer gescoord, kom daar maar eens om anno 2023! Een fusieclub met historie!

Vermeer: ,,We wilden na rust ons gebrek aan initiatief van de eerste helft omzetten naar meer balbezit. De Koning hamerde er ook op in de kleedkamer en dat lukte ook best. Het liep beter, maar het leidde tot niet echt grote kansen. Zo werd het uiteindelijk een 2-0 verlies en was er na afloop bij iedereen best een teleurgesteld gevoel, zeker na onze twee laatste overwinningen. Ook omdat we best aan elkaar waren gewaagd, maar het zat er niet in deze zaterdag.”

De thuisploeg kwam zo op tien uit acht (13-15) en bleef op de tiende plek staan en EMM’21 zakte drie plekjes naar de negende plek, ook met tien uit acht maar met een iets beter doelsaldo (9-9). Waar SVC’08 komende zaterdag naar Leiderdorp gaat om RCL te bestrijden, achtste met elf uit acht, krijgt EMM’21 weer een uitwedstrijd. Olympia (G) is de tegenstander om 17.00 uur. Zij staan veertiende met vijf uit acht en verloren zaterdag jl. met 2-1 van Nieuwkoop, de ploeg waar EMM’21 vorige week met 1-0 van gewonnen heeft. ,,Dat biedt zeker kansen en het is voor mij echt een totaal onbekende tegenstander dus we gaan het zien”, aldus Vermeer. Zal het ze tegen Olympia lukken komende zaterdag om minder spel wat leidt tot winst en goed spel wat leidt tot verlies eens om te zetten naar de combinatie ‘goed spel’ en ‘drie punten’?

SVC’08 – EMM’21 2-0 (2-0). 19. SVC’08 1-0, 30. SVC’08.