Huig-Jan Heeringa, trainer van Meerburg, kwam in de eerste editie van de LeidenAmateur Voetbal Seizoengids al uitgebreid aan het woord en gaf daarin aan dat, gezien de prestaties van de afgelopen jaren, enige bescheidenheid wel past maar dat een plek in het rechterrijtje ook niet de ambitie moet zijn. Met een zesde plaats en zicht op meer en een periodetitel kan men gerust spreken van een uitstekende prestatie en gezien de gemiddelde leeftijd zit er nog voldoende rek in deze groep. Door onder meer de resultaten van het vlaggenschip en de goede sfeer in en rondom de selectie merk je aan alles dat dit de gehele vereniging ten goede komt, toeschouwers vinden meer en meer de weg naar het Hans Eckplein en ook de derde helft wordt steeds gezelliger. Reden om ruim een half jaar later Heeringa nogmaals aan de tand te voelen.

Hoe is het nu met Huig-Jan en zijn gezin in deze Coronatijd, en op het werk?

,,Het gaat prima. We hebben geen zieken binnen de familie dus we zijn tevreden wat dat betreft. Op werk hebben we het heel druk. Wij zitten in de retail en beleveren bloemen naar supermarkten. Die hebben het eigenlijk alleen maar drukker gehad met de Corona. We hebben dus wat werk betreft ook geen klagen gehad.”

 Hoe ziet de komende zomer er uit?

,,We hebben een vakantie naar Frankrijk gepland. Of het doorgaat is nu nog onzeker. We wachten dus rustig af. Als het niet doorgaat zullen we veel op het strand vertoeven hoop ik.”

Terugblik op afgelopen seizoen. Wat trof je aan, heb je hard moeten werken en vechten, tegen welke zaken liep je aan en toch de groep naar je hand weten te zetten en wat had er nog in het vat gezeten met een periodetitel op zak?

,,Na de gesprekken met spelers, staf, bestuur enz. had ik wel een aardig beeld waar we aan begonnen. Mede door de overstap van de zondag naar de zaterdag en na  drie mindere jaren van Meerburg 1 (degradatie uit zondag 2e klasse, respectievelijk 5e en 12e in de zaterdag 4e klasse) was de band tussen bestuur, supporters, jeugd en de selectie niet optimaal. Hier moesten we mee aan de slag. Met een goed, eerlijk en reëel plan zijn we begonnen om jonge spelers met een Meerburg verleden terug te vragen en we hebben de groep door geselecteerd en flink verjongd. Samen met de sterkhouders die bleven en het jeugdige enthousiasme zijn we het seizoen gestart. We hebben in het begin best wel wat punten verloren en soms ook met grote uitslagen maar we voelden wel allemaal dat er rek in de groep zat. Zeker ook de “wat oudere” spelers hebben hier een hele belangrijke rol in gespeeld. Vlak voor het einde van de 1e periode ging het steeds beter lopen en kwam het geloof erin. Dit hebben we de 2e periode door kunnen zetten wat uiteindelijk geresulteerd heeft in het winnen van deze periode.”

Vervolgend: ,,Door het jonge team, de resultaten en de activiteiten die de selectie deed binnen de club (jeugd training geven, jeugd wedstrijden fluiten, bardienst draaien, loterij opzetten enz) groeiden de jeugd, het bestuur en de supporters wat dichter naar elkaar waardoor het uiteindelijk steeds leuker werd en we steeds meer supporters kregen. De jeugd heeft zelfs een supportersclub opgericht. We hadden zeker in de nacompetitie hoge ogen kunnen gooien denk ik. Het spel werd steeds beter en we hadden de derde periode kunnen gebruiken om ons volledig op de nacompetitie te kunnen gaan richten.”

De staf gaat nog een jaar door, heb je het naar je zin bij de club en wat zou je nog graag veranderd zien, waar zijn nog stappen te maken?

,,Ja, de staf blijft. We hebben het goed naar ons zin met de groep en ook binnen de club en we zien de toekomst zonnig tegemoet als we naar de selectie kijken. Intern heb ik reeds aangegeven wat ik graag veranderd zou zien. Willen we als selectie maar ook als vereniging vooruit dan ligt er nog wel een uitdaging op bijvoorbeeld het gebied van sponsoring en mis ik af en toe ook wel het “Topsportklimaat” wat nodig is om bepaalde stappen te kunnen maken.”

Zijn jullie inmiddels al weer begonnen met trainen?

,,Ja we zijn weer aan het trainen. Het is wel wennen om op 1,5 meter te trainen maar we maken er het beste van. De groep wil ook graag weer wat doen en bij elkaar zijn dus prima zo.”

Hoe staat het met de langlopende blessures?

,,. Denny Scheurwater heeft een kruisbandoperatie ondergaan en we hopen hem er na de winterstop weer bij te hebben. Sem Durve traint weer mee na zijn kruisbandoperatie en ook Bauke Doeven is weer bij de groep aangesloten. Een second opinion moet uitwijzen of er alsnog een operatie voor hem aan komt.”

Verwachting komend seizoen, gaan er spelers weg en komen er nieuwe spelers?

,,Binnen de 1e groep gaan er geen spelers weg dus dat is zeer positief. Er hebben tot nu toe twee spelers aangegeven te komen en dat zijn Floris Hazenberg van Rijnsburgse Boys en Sam van Braak van Alphense Boys. We zullen in het begin van het seizoen met de groep bij elkaar gaan zitten en dan richting de toekomst intern een reële doelstelling uitspreken.”