zondag, mei 5, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken ’68 pas na rust op dreef bij Honselersdijk (2-4)

Valken ’68 pas na rust op dreef bij Honselersdijk (2-4)

-

Eerste klasse B (zaterdag) – Na de thuisnederlaag van vorige week tegen Forum Sport, revancheerde Valken’68 zich met een overwinning bij Honselersdijk. De Duyfrak-bewoners speelden in het Westland een vrij moeizame eerste helft, maar na de pauze waren de bezoekers de betere ploeg en drukten dit overwicht ook in doelpunten uit (2-4).

Valken’68-speler Peter Kuijt keek met gemengde gevoelens terug op de voetbalmiddag in Honselersdijk. De verdediger liep vlak voor tijd tegen een rode kaart aan en hem wacht dus een schorsing voor de komende wedstrijd. Kuijt: ,,We waren voor de rust erg slordig. maar in de tweede helft hebben we het goed opgepakt. Na de 1-2 van Rody Redel hadden we de controle over de wedstrijd en daarna liepen we eenvoudig uit naar 1-4. Vervolgens scoorde Huig van Duijn uit een indirecte vrije trap de 1-5, maar die treffer werd om onbegrijpelijke redenen afgekeurd. Volgens de scheidsrechter ging de bal er rechtstreeks in, maar het was voor iedereen duidelijk dat Samet Arikan de bal op Huig van Duijn eerst had breed gelegd. Bij het protesteren tegen die beslissing kreeg ik een gele kaart, die met applaus van het thuispubliek werd ontvangen. Ik klapte vervolgens terug naar hen, maar blijkbaar dacht de scheidsrechter dat dit gebaar voor hem bedoeld was en kreeg ik nog een keer geel en dus rood. Dat was flink balen en toen ze daarna ook nog de 2-4 maakten begon ik hem toch nog een beetje te knijpen.”

,,Natuurlijk voel ik me schuldig over die rode kaart, maar gelukkig heeft het ons geen punten gekost. We sluiten de eerste periode af met vier overwinningen en vier nederlagen. We staan daarmee op een negende plaats, maar in mijn ogen horen we in het linkkerrijtje of misschien wel de top 5 te staan. Voetballend behoren we tot de betere ploegen in de eerste klasse, maar we hebben veel moeite met het creëren van kansen en daar moeten we dus aan werken. Als dat ons gaat lukken, dan acht ik ons in staat om dit seizoen nog verrassingen te gaan zorgen’’, zo liet de optimistische Kuijt optekenen.

Ook trainer Derek van der Plas kwam nog aan het woord. ,,Deze zege was wel nodig na twee nederlagen op rij. Ik was er in de rust niet gerust op omdat we te lichtzinnig waren. We lieten hen onnodig geloof houden en dat deden we gelukkig beduidend beter na de pauze. We kunnen zeker nog stappen maken in het proces waarin we zitten. Deze ploeg moet in staat zijn om meer te creëren dan vallen er ook meer doelpunten. De grote vorm is er nog niet altijd, maar deze overwinning komt wel prettig uit. Zeker omdat er een avondje uit gepland stond en dat is altijd net even leuker wanneer je gewonnen hebt.”

Basisopstelling Valken’68:Blikman, Den Hollander, Haasnoot, Slootweg, Kuijt, Volwater, Redel, Langeveld, Duiker, Arikan, Wietsma.

Honselersdijk – Valken’68 2-4 (1-1) 20. Arikan 0-1, 37. Honselersdijk 1-1, 50. Redel 1-2, 62. Langeveld 1-3, Cooper 1-4, 85. Honselersdijk 2-4.