zondag, mei 5, 2024

Valken’68 is het even kwijt

-

Eerste klasse B- Voortvarend. Dat woord kon gebruik worden in de openingswedstrijd van Valken’68 op bezoek bij UVS. Vorige week oogde de equipe van Derek van der Plas evenwel minder solide en gisteren gingen de Valkenburgers voor de tweede keer op rij onderuit. Die Haghe won thuis met 3-1 ondanks uitstekend keeperswerk van Joris van Harmelen. De sluitpost nam het woord ‘zorgelijk’ in de mond na afloop van het treffen in Den Haag.

 

,,We zijn pas net onderweg en hebben al een zege op zak. Dus in die zin is er natuurlijk niets aan de hand. Zorgelijk vind ik wel dat we al twee wedstrijden nauwelijks tot kansen komen. Dat niveau zal dus weer omhoog moeten zodat we het tij weer kunnen keren.”

De ex-doelman van DoCoS meende dat de eerste helft nog wel gelijk op ging. ,,We kwamen al vroeg voor na een overduidelijke handsbal waar ook geen protest uit voortvloeide. Marc Langeveld kan je om zo’n boodschap sturen. Helaas kwam er daarna een belangrijk moment in ons nadeel. Samet Arikan ging er vandoor en werd buiten de zestien omver gekegeld. Ik dacht aan een rode kaart, maar de scheidsrechter dacht daar anders over. Jammer natuurlijk want dan kan zo’n pot anders lopen.”

,,Aanvankelijk liepen zij wel veel te zeiken op elkaar en met die voorsprong hadden we daar meer mee moeten doen. In plaats daarvan hielpen we hen onbedoeld in de wedstrijd. We lieten ons een paar keer aftroeven bij dode spelmomenten en daar kwam de 1-1 uit voor. Een speler werd zo vrij als een vogel gelaten en nu moest ik passen.”

 

Op zich was er nog weinig reden voor paniek, maar de tweede helft liep anders. Van Harmelen: ,,Wij hebben geen kans meer gehad. We hadden wel vaak de bal, maar er kwam niets uit. Marc stond ingekapseld bij hun verdediging en de aanvoer was weg. We misten Matthijs de Mooij op het middenveld, maar dat draag ik niet aan als excuus. Dat zou te makkelijk zijn. Die Haghe, volgens de doelman nu een veel betere ploeg dan vorig seizoen, kreeg enige tijd ook weinig kansen maar in de slotfase kreeg de thuisploeg Valken’68 er onder. ,,Ook bij de 2-1 was ik kansloos en we hadden het in die fase al heel moeilijk. Het werd een hels karwei om nog terug te komen, maar dat lukte niet. De opbouw bij ons was onder de maat en uiteindelijk moesten we ruimte weggeven en werd het ook nog 3-1. Ook raakten zij nog twee keer het aluminium.”

Zo bleef Valken’68 op drie punten staan. ,,Teleurstellend gezien onze start. Tegen VELO hadden teveel spelers een offday en nu liep het dus ook niet geweldig. Ik weet dat we een vrij jonge ploeg hebben, maar het zijn stuk voor stuk prima spelers. Enkel blijkt het lastig tot nu toe om elke week hetzelfde te kunnen brengen. Wanneer we weer kansen gaan creëren, komen ook de doelpunten weer en gaan we punten pakken. We moeten even uit dit dalletje komen.”

Scoreverloop: Langeveld 0-1, Halsema 1-1, Van Kippersluis 2-1, Aoulad Said 3-1.

Opstelling Valken’68: Van Harmelen, Den Hollander, Slootweg, Haasnoot, Kuijt (Dijkhuizen), Duiker, Redel (Van Delft), Wietsma (Cooper), Zandbergen, Langeveld, Arikan (Erdogan).

Foto’s: met dank aan Saam de Mooij

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read